X
1281 Keer bekeken
TranscriptDelen:

Wat denk jij dat een smartphone, een draagbare bloedtest en een DNA-sequencingmachine gemeen hebben? Het antwoord is dat je delen ervan op microschaal moet maken. We maken dingen al vele jaren steeds kleiner. Er zijn veel nieuwe technologieën die mogelijk worden. Je kunt een draagbare medische test hebben die in je zak past, zodat je de test thuis kunt doen. We hebben micro-naaldjes die je als pleister kunt dragen in plaats van een injectiespuit te gebruiken om medicijnen toe te dienen. Dit alles is nu in theorie mogelijk in een lab, maar komt vaak niet op de markt omdat het erg duur is om te produceren. De reden is dat hoe kleiner je iets wilt maken, hoe duurder en complexer de hulpmiddelen zijn die je moet gebruiken.

Wij van Photosynthetic willen daar verandering in brengen door een nieuw type 3D-printer te maken, die 3D-structuren op microscopische schaal kan maken. Hij doet dat met licht dat gefocust is in miljoenen minuscule bundeltjes die vloeibare chemicaliën kunnen omzetten in vaste polymeren. Onze kennis is het computeralgoritme dat het proces stuurt. Daardoor kunnen we een instrument maken dat goedkoper en veel sneller is dan bestaande instrumenten. Je kunt het nu dus gebruiken voor de massaproductie van goederen. Ons einddoel is dat dankzij ons instrument andere technologieën worden bedacht en op de markt worden gebracht.

DE SNELSTE 3D-PRINTTECHNOLOGIE OP MICROSCHAAL
ALEXANDER KOSTENKOPROFIEL
Photosynthetic

Productie moet steeds kleiner. Maar hoe kleiner, hoe duurder het is. Photosynthetic heeft een algoritme voor een 3D-printer gemaakt die materialen op microschaal kan maken door minuscule lichtbundels te schijnen in vloeibare chemicaliën die daardoor harde polymeren worden.

Eye-openers.nl wordt gesteund door:

Juridische informatie

Website door InterXL - Eye-openers.nl is een initiatief van