X
1650 Keer bekeken
TranscriptDelen:

Overal ter wereld zijn wij bezig om plastic gebruik te verminderen. Van herbruikbare waterflessen, metalen rietjes en een verbod op wegwerp plastic. Maar er is een groep aan plastic wegwerpmateriaal die aan ons oog voorbijgaat… Op het laboratorium. Jaarlijks wordt daar een hoeveelheid plastic afval weggegooid, waarmee je een gebied zoals Utrecht kunt bedekken met een deken van 5 meter plastic. Een groot deel van dit materiaal bestaan uit disposables. Denk daarbij aan reageerbuizen, epjes en pipetpunten.

Waarom kunnen we het niet opnieuw gebruiken? Omdat het bijzonder lastig is om het te wassen en schoon genoeg te krijgen om het te hergebruiken tijdens onderzoek. Maar wij, bij Sustainables kunnen dat. In sommige gevallen is het materiaal zelfs schoner dan rechtstreeks uit de fabriek. Wij maken de disposables schoon en leveren ze terug aan de onderzoekers, zodat zij door kunnen gaan met hun cruciale werk. Zo besparen wij de lucht, het klimaat en elkaar. Er wachten bergen met afval, die ons smeken om gered te worden van de verbrandingsoven. Zo gaan we samen van wegwerp naar hergebruik en van disposables naar Sustainables.

VAN DISPOSABLES NAAR SUSTAINABLES
BAS TUENTERPROFIEL
Sustainables

Uit het laboratorium komt veel plasticafval, wat lastig te hergebruiken is omdat je het moet schoonmaken. Sustainables krijgt de epjes, reageerbuizen en pipetpunten wél makkelijker schoon en zorgt zo dat je het kunt hergebruiken.

Eye-openers.nl wordt gesteund door:

Juridische informatie

Website door InterXL - Eye-openers.nl is een initiatief van