X
1227 Keer bekeken
TranscriptDelen:

De kans is groot dat de planten in jouw tuin worden geteeld met kunstmest. Wist je dat kunstmest wordt geproduceerd uit fossiele grondstoffen, gemaakt in grote fabrieken die veel gas verbruiken? Hoewel planten goed groeien op kunstmest, is kunstmest niet goed vanwege de grote CO2 uitstoot. Maar aangezien wij als wereldbevolking nog steeds groeien, gebruiken we ook steeds meer kunstmest. Kan dat niet anders? We kunnen namelijk ook voedingsstoffen halen uit andere bronnen, zoals koeienmest. Thomas zal hier wat meer over vertellen.

Met alleen koeienmest ben je er nog niet. Een plant heeft veel voeding nodig, maar ook verschillende soorten voeding en de verhoudingen moeten ook kloppen. Technisch best een uitdaging. Daarom werken we samen met verschillende partners en concentreren we voedingsstoffen niet alleen uit varkensmest, koeienmest en kippenmest, maar ook uit plantaardige resten. Wij weten wat planten nodig hebben en dit verzamelen we uit verschillende bronnen. Deze bronnen verwerken we uiteindelijk tot een hoogwaardige meststofkorrel. Door die extra moeite te doen maken we een plantenvoeding die net zo goed is als kunstmest, maar dan zonder de CO2-uitstoot en milieubelasting die kunstmest met zich meebrengt. Zo kunnen we op een milieuvriendelijke manier de wereld blijven voorzien van gezonde plantenvoeding.

MINDER UITSTOOT MET ORGANISCHE MESTSTOFFEN
THOMAS VOS & ROBIN COESPROFIEL
Regra

Een plant heeft veel verschillende soorten voeding in de juiste verhoudingen nodig. Dat is technisch best een uitdaging. Wij weten wat planten nodig hebben en dit verzamelen we uit verschillende bronnen. Deze bronnen verwerken we uiteindelijk tot een hoogwaardige meststofkorrel.

Eye-openers.nl wordt gesteund door:

Juridische informatie

Website door InterXL - Eye-openers.nl is een initiatief van