X
1321 Keer bekeken
TranscriptDelen:

Stel je voor, overal om je heen ligt plastic. Elke straat, elk dak, elk park, ligt bedolven onder een laag plastic. Met al het plastic in de wereld kunnen we gemakkelijk heel Nederland bedekken onder een laag plastic. Ontzettend veel plastic dus. Van al dat plastic recyclen we maar een klein deel. Van bijvoorbeeld twintig shampooflessen wordt maar één nieuwe shampoofles gemaakt. Negen shampooflessen worden een bermpaaltje en uiteindelijk wordt de rest verbrand. Kortom, we recyclen maar twee procent van ons plastic echt goed.

Dat komt omdat er ontzettend veel soorten plastic zijn. Als je goed wilt recyclen kun je die plasticsoorten niet allemaal mengen. Daarom ontwikkelen wij een scanning- en analysetechniek om exact te vertellen welke soorten plastic er in het afval zitten. Daarmee kan de recyclingindustrie er beter voor zorgen dat het ene plastic niet met het andere plastic wordt gemengd. Zo houden we minder afval over en meer nieuwe bruikbare plastics.

RECYCLING 2.0 MET PLASTICANALYSE
WESSEL VAN DER WOUDEPROFIEL
Veridis

We recyclen maar een klein deel van al het plastic. Dat komt omdat er ontzettend veel soorten plastic zijn. Veridis ontwikkelt een techniek om te bepalen welke soorten plastic in het afval zitten.

Eye-openers.nl wordt gesteund door:

Juridische informatie

Website door InterXL - Eye-openers.nl is een initiatief van