X
1681 Keer bekeken
TranscriptDelen:

Wist je dat jij en ik dagelijks bijna zeven verpakkingen openen? Al deze eenmalige voedselverpakkingen vormen een groot deel van ons plastic afval. Veel van dit plastic wordt maar één keer gebruikt, daarna weggegooid en helemaal niet gerecycled. Wereldwijd belanden jaarlijks miljarden kilo’s aan plastic afval in zee.

Maar verpakkingen zijn vaak ook heel nuttig. Eten blijft langer houdbaar en raakt minder beschadigd tijdens opslag en transport. Daardoor hoeven we minder voedsel weg te gooien en minder nieuwe etenswaren te kopen. Het verpakkingsmateriaal wat ik ontwikkel heeft een hele bijzondere eigenschap. Het is niet alleen afbreekbaar, het is zelfs eetbaar. Het is gemaakt uit zeewier. Daaruit kunnen we een onzichtbaar laagje maken om bijvoorbeeld fruit. Dit laagje houdt het fruit langer vers. Zonder plastic. Zo lossen we het plasticprobleem in de zee op, met een oplossing uit de zee.

EETBARE VERPAKKING UIT ZEEWIER
TANJA MOERDIJKPROFIEL
Hogeschool Zeeland

Eenmalige voedselverpakkingen vormen een groot deel van ons plastic afval, maar verpakkingen zijn ook heel nuttig. Daarom ontwikkelt Tanja Moerdijk verpakkingsmateriaal dat afbreekbaar én eetbaar is.

Eye-openers.nl wordt gesteund door:

Juridische informatie

Website door InterXL - Eye-openers.nl is een initiatief van