X
2380 Keer bekeken
TranscriptDelen:

We hebben allemaal een chemische reactor in ons lichaam die aangedreven wordt door zonlicht. We gebruiken wel industriële supplementen, maar de meest duurzame manier om vitamine D te produceren is door onze huid te laten belichten door de zon.
Wist je dat we ditzelfde principe kunnen gebruiken om de chemische industrie verder te verduurzamen? Licht, direct van de zon of vanuit lampen die gebruik maken van groene energie, zijn perfect hiervoor.

Er is recent grote vooruitgang geboekt om chemische reacties te kunnen laten gebeuren gebruik makende van licht. Maar, implementatie in de industrie loopt daarop achter. Als “applied scientists” onderzoeken wij hoe we deze innovatie “valley of death” kunnen overbruggen.
Ons onderzoek focust zich er op om kennis en partijen vanuit de High-Tech equipment sector en de Chemische industrie bij elkaar te brengen.
Samen genereren we flowchemie oplossingen die gebruik maken van licht en goed schaalbaar zijn. Met de beste combinatie van technologieën kunnen we dan alledaagse producten, zoals medicijnen en brandstoffen, duurzaam produceren.

In de toekomst zullen de door ons opgeleide “young professionals” de chemische industrie kunnen verduurzamen gebruik makende van licht. De grootste uitdaging is om efficiënt te kunnen opschalen naar productieschaal.

CHEMISCHE INDUSTRIE VERDUURZAMEN MET LICHT
TIM DEN HARTOGPROFIEL
Hogeschool Zuyd

We hebben allemaal een chemische reactor in ons lichaam die aangedreven wordt door zonlicht. Wist je dat we ditzelfde principe kunnen gebruiken om de chemische industrie verder te verduurzamen? Helaas loopt de implementatie achter, daarom probeert Tim den Hartog kennis vanuit de High-Tech equipment sector en de Chemische industrie bij elkaar te brengen.

Eye-openers.nl wordt gesteund door:

Juridische informatie

Website door InterXL - Eye-openers.nl is een initiatief van